Circuit Africa de Sud – Swaziland & Zambia (Cascadele Victoria)

SERVICII INCLUSE:

● zbor Bucuresti – Cape Town / Johannesburg – Bucuresti si East London – Durban;
● transferurile cuprinse in program, transport pe durata programului cu autocar modern si cu masini de teren speciale pe durata safariului;
● 13 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*-4* si 2 nopti cazare in lodge-uri ( echivalent 3-4* );
● 2 cine si 1 pranz conform programului;
● ghid insotitor roman si ghizi locali;
● vizitele cuprinse in program ;
● asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

● taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale si cel intern (se achita obligatoriu la inscriere): 395 € 
● taxa de viza si procesare Africa de Sud si Swaziland (se achita obligatoriu la inscriere): 90 €
● intrarile la obiectivele turistice si in rezervatii (se achita obligatoriu la inscriere): 130 €
● excursiile optionale;
● bacsisuri obligatorii (se achita la insotitorul de grup): 60 € / pers ;
● alte servicii decat cele mentionate.

PLECARI – 25 septembrie
LOC IN CAMERA DUBLA – 2895 €
SUPLIMENT SINGLE – 685 €

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

■ Oudtshoorn ( ferma de struti, Cango Caves, Cango Wildelife Ranch ): 75 €
■ Pretoria & Sun City: 110 €
■ Cascadele Victoria – Zambia, cu avionul ( inoptare la destinatie hotel 3*, transferuri, plimbare cu barca si cina): 385 € avion + 295 € servicii la sol (optiunea se face la inscriere).
Nota: din pretul excursiei optionale cu inoptare la destinatie s-a scazut cazarea din Johannesburg.

Orar de zbor (compania Turkish Airlines)- ore locale

25-Sep Bucuresti 21:50 Istanbul 23:15 – Istanbul 00:55 Cape Town 13:10 (26-Sep)
11-Oct Johannesburg 18:45 Istanbul 5:25 (12-Oct) Istanbul 7:50 Bucuresti 9:15

Africa de Sud – Swaziland

& Zambia (Cascadele Victoria)

Cape Town este orasul de care te indragostesti la prima vedere. Plajele sale salbatice, porturile, parcurile, cladirile si muntii care strabat zona urbana, fac din aceasta metropola destinatia numarul 1 a Africii de Sud. Frumusetea orasului este data de vegetatia extrem de bogata care se afla in deplina armonie cu arhitectura simplista, dar cu un farmec aparte. La doar 2 ore de mers cu masina se afla extremitatea sudica a Africii, Capul Bunei Sperante si Cape Point, prilej de a admira numeroasele colonii de foci, pinguinii africani si o mare diversitate de specii de pasari exotice.

Garden Route sau ‚Drumul Gradinilor’ reprezinta un spectacol in sine, cel mai fermecator drum de coasta, intins de-a lungul tarmului Oceanului Indian de la Mossel Bay la Storms River, cu paduri aborigene, munti abrupti pravalindu-se in mare, lacuri sclipitoare si plaje de aur. Mirificele rezervatii naturale intalnite in regiunea ‚Garden Route’ imbratiseaza o varietate de ecosisteme unice, cu o abundenta de viata marina ( corali, delfini, foci, balene) si peste 300 de specii de animale salbatice.

In micul regat Swaziland, numit si Elvetia Africii, cultura si traditiile africane infloresc alaturi de hoteluri de lux moderne si rezervatii naturale.

Parcurile nationale din Swaziland sunt caracterizare prin unele dintre cele mai frumoase peisaje din sudul Africii. Ocazii unice de a observa animalele salbatice, hoinarind in libertate, prin savanele si campiile valurite ale acestor taramuri magice.

Marea atractie o constituie, de departe, Parcul National Kruger, cea mai intinsa rezervatie naturala din Africa. Imbarcati in masini de teren si acompaniati de ghizi profesionisti, pornim intr-un veritabil safari, in cautarea celor ‘Cinci Magnifici ‘ ( the ‘Big Five’ ) – leul, hipopotanul, rinocerul, elefantul si leopardul, precum si a multor alte animale fascinante, cum ar fi hiene sau cele mai frumoase feline – gheparzii, care in alergare, in asaltul lor asupra prazii, pot atinge viteze de peste 30 m/ secunda.

Atractiile si surprizele continua, cu trasee naturale spectaculose ca cele de la Blyde River Canyon si peisaje urbane magnifice, ca cele de la Johannesburg, Pretoria si bineinteles Sun City.

Punctul fulminant al excursiei il constituie vizitarea, intr-o excursie optionala cu avionul de o zi si jumatate, a Cascadelor Victoria din Zimbabwe / Zambia, cele mai mari din lume, considerate ca una din cele 7 minuni naturale ale planetei.

hoteluri / ● 2 cine si 2 pranzuri ● inclusiv ‘Garden Route’ – cel mai spectaculos drum de coasta !

Bonus: excursia la Capul Bunei Sperante! Bonus: asigurare medicala si storno

DESCRIERE CIRCUIT:

BUCURESTI – CAPE TOWN – Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Cape Town. Scurta escala la Istanbul si imbarcare pentru zborul spre Africa de Sud. Noapte si cina la bord.
CAPE TOWN – Sosire in Cape Town, al doilea mare oras al Africii de Sud. Tur panoramic cu autocarul, urcand apoi cu telecabina pe Table Mountain, inalt de 1086 m, de unde vom avea o panorama magnifica. Cazare in Cape Town.
CAPUL BUNEI SPERANTE – Mic dejun. Astazi vom face o excursie de exceptie, la Capul Bunei Sperante. Plecare cu autocarul in Hout Bay unde ne imbarcam intr-o mini croaziera pana pe insula Duiker, unde vom vedea colonii de foci ingramadindu-se in jurul tarmului si nenumarate specii de pasari. Continuam spre Rezervatia Capului Bunei Sperante, unde se intalneste cea mai mare concentrare de specii diverse de pasari din toata lumea, ajungand la cel mai sudic punct, Cape Point, unde Atlanticul se uneste cu Oceanul Indian. Plecam mai departe pana la Simon’s Town, unde vom putea admira minunatele colonii de pinguini Jackass ( pinguinii africani ). Ultima atractie a zilei de azi va fi vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch, cea mai mare si mai veche gradina botanica din Africa de Sud. Intoarcere la hotel. Cazare Cape Town.
GARDEN ROUTE – Mic dejun. Plecam spre Knysna pe faimosul Drum al Gradinilor (Garden Route) drum de coasta magnific, unul din cele mai frumoase din Africa de Sud, datorita peisajelor naturale fermecatoare. Strabatem coasta via Hermanus si Mossel Bay, ajungand la Knysna, un adevarat paradis natural, numita si ‘Gradina Edenului’, cu paduri de vegetatie tropicala, lacuri sclipitoare si plaje de aur. Dupa-amiaza vom face o minunata croaziera cu vaporasul pe laguna, prilej de a admira peisajele spectaculoase. Cazare Knysna.
OUDTSHOORN – Mic dejun. Ne deplasam la Oudtshoorn, capitala mondiala a penelor, cu cea mai mare populatie de struti din toata lumea. Vom vizita Pesterile Cango, o minune geologica, continuand cu o vizita la Ferma de Struti pentru a invata cate ceva despre procesul de crestere a celei mai mari pasari, avand prilejul chiar sa imbratisati si sa va fotografiati cu strutii. Urmatoarea escala este in Rezervatia naturala ‘Cango Wildlife Ranch’, unde vom putea vedea, tinute intr-o generoasa captivitate, diverse animale salbatice, cum ar fi crocodili, serpi, lei, pume, jaguari, tigrii bengalezi etc. Intoarcere la hotel si cazare.
DE LA KNYSNA LA PORT ELIZABETH – Mic dejun. Continuam itinerariul pe Garden Route, admirand peisajele deosebite, cu munti, stanci abrupte, rauri si lacuri, paduri tropicale. En route vom vizita Parcul Natural Tsitsikamma. Vom avea ocazia sa privim si sa atingem unii din cei mai batrani arbori, cu varsta de peste o mie de ani. Sosim la Port Elizabeth, oras de coasta fermecator, unde vom face un tur panoramic, vizitand Campanile, Kings Beach, Horse Memorial, Donkin Street. Cazare Port Elizabeth.
DE LA PORT ELIZABETH LA EAST LONDON – Mic dejun. Plecam spre valea raului Sundays si vom ajunge la Addo Elephant National Park, rezervatia naturala cu peste 450 de elefanti, rinoceri, bivoli, antilope etc. Vom admira animalele in tihna, continuand apoi traseul pana la East London, oras port, unde vom face un tur de oras. Cazare East London.
DURBAN – Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Durban, una din cele mai populare statiuni litorale din tara, faimoase datorita plajelor deosebite. Vom vizita orasul, trecand pe langa frumoasa cladire cu arhitectura neo-baroca, Durban City Hall, care adaposteste o impresionata galerie de arta, Turnul cu Ceas Portughez, Piata Indiana. Vizita poate continua, optional, cu Gradina Botanica, dupa care ne vom delecta admirand fauna si flora marina in centrul oceanografic uShaka Marine World, cel mai mare acvariu din Africa de Sud si al patrulea din lume. Ziua se poate incheia, optional, cu o cina africana la un restaurant local. Cazare Durban.
PRIN TINUTURILE HLUHLUWE – Mic dejun. Plecam spre regiunea Hluhluwe si ne vom opri sa vizitam iSimangaliso Wetland Park, proclamat patrimoniu natural UNESCO. Parcul este una dintre putinele zone de pe planeta care cuprinde 5 ecosisteme laolalta. Este locul celei mai mari populatii de hipopotami si a peste o mie de crocodili. Vom face o minunata plimbare cu barca pe estuar, prilej de a observa mai de aproape hipopotamii si crocodilii precum si diverse specii de pasari, cum ar fi uliul-peste. Cazare Bayala.
SWAZILAND – Mic dejun. Ne aflam in tinutul magic al Swaziland-ului si vom intra in Hluhluwe Umfolozi National Park pentru primul nostru safari din aceasta calatorie. Vom avea prilejul sa observam nenumarate animale salbatice, printre care elefanti, rinoceri, lei, bivoli africani, antilope etc. Ne vom intalni si cu diverse aspecte culturale ale populatiei locale Zulu, de la care vom putea cumpara mici suveniruri sau obiecte de artizanat. Cazare in Swaziland.
KRUGER NATIONAL PARK – Mic dejun. Dimineata vom face o scurta oprire la piata locala de artizanat, inainte de a vizita Fabrica de sticla Ngwenya, unde vom putea asista la procesul de realizare a diverse obiecte artizanale infatisand animale africane, facute din sticla 100% reciclata, colectata de copiii din Swaziland. Vom intra in Kruger National Park, cea mai mare rezervatie naturala din Africa, apogeul calatoriei noastre. Kruger National Park se intinde pe 350 km de la nord la sud si se invecineaza cu Mozambic la est si cu Zimbabwe la nord. In cele peste 2 milioane de hectare de teritoriu salbatic coexista 147 specii de mamifere, 507 specii de pasari, 114 specii de reptile, 34 specii de amfibii, 334 specii de copaci si 49 specii de pesti ! Daca avem noroc, nu vom rata ‘Cei Cinci Magnifici ai Africii’ ( The Big Five ) – leul, leopardul, elefantul, rinocerul. Dupa-amiaza intalnire la receptia lodge-ului si ne imbarcam in vehicule speciale, impreuna cu ghizi locali calificati, pentru prima iesire in rezervatia salbatica. Nu uitati sa va incarcati bateriile de la camera video sau aparatul de fotografiat ! Intoarcerea seara in lodge la cina, dupa aceasta experienta magnifica in salbaticia nemarginita a savanelor Africii. Cina si cazare Kruger Park.
KRUGER NATIONAL PARK – Mic dejun. Vom avea la dispozitie o zi intreaga sa descoperim frumusetea acestui salbatic colt de natura, intr-un safari fascinant cu vehicule de teren, in timp ce ghidul local ne va invata secretele si misterele animalelor. Pranzul il vom servi sub forma de picnic. Intoarcere seara in lodge. Cazare si cina Kruger Park.
BLYDE RIVER CANYON – Mic dejun. Continuam traseul si vom ajunge la o alta mare atractie a acestui voiaj, Blyde River Canyon, cel mai mare canion verde si al treilea ca marime din lume. Vom admira panoramele spectaculoase, cu vai, cilindrii uriasi de stanca si platouri ametitoare. Dupa-amiaza vom intalni cascadele Mac Mac, a caror cadere de la 65 m creeaza un spectacol deosebit. Seara cazare in White River.
JOHANNESBURG – Mic dejun. Parasim White River si plecam spre Johannesburg. Popas la faimoasele Mine de Diamant Cullinan. Ajungem in Johannesburg, cel mai mare oras sud-african, unde vom face un tur panoramic. Seara cazare Johannesburg.
PRETORIA & SUN CITY – Mic dejun. Excursie optionala full day la Pretoria & Sun City. Ne deplasam dimineata la Pretoria, capitala administrativa a Africii de Sud, numita si ‘Jacaranda City’, datorita gradinilor superbe si a arborilor jacaranda. Vom vizita orasul, incluzand cartierul guvernamental Union Building, Kruger House, Voortrekker Monument. Dupa pranz ne indreptam spre Sun City, statiune de lux si destinatie de vacanta pentru celebritati din toata lumea, situata la 2 ore vest de Johannesburg, numita si ‘Las Vegas-ul Africii” datorita numeroaselor cazinouri, a spectacolelor de cabaret si a distractiei. Cazare Johannesburg.
CASCADELE VICTORIA – ZAMBIA / ZIMBABWE -Mic dejun. Astazi putem petrece o experienta memorabila, intr-o excursie optionala unica, cu avionul, care dureaza pana a doua zi la pranz, prilej de a admira cea mai mare cascada din lume – Victoria Falls, situata pe linia de frontiera a doua tari, Zambia si Zimbabwe. Cu un debit de apa impresionant, care se varsa din raul Zambezi de la inaltimea de 108 m, intr-o perdea larga de 1,7 km, Cascada Victoria este si una dintre cascadele cele mai accesibile vederii, putand fi privita, intr-o panorama atotcuprinzatoare, de la mai putin de 60 m. Una din cele 7 minuni naturale ale planetei, parte din patrimoniul mondial UNESCO, cascadele Victoria intretin, datorita umiditatii, o mare biodiversitate in padurile tropicale care le inconjoara. Dupa turul cascadelor, ziua se incheie cu o plimbare cu barca pe raul Zambezi, cu cina inclusa, unde vom putea admira un superb apus de soare si privi la numeroasele animale salbatice in habitatul lor natural, precum elefanti, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili etc. Cazarea se face la Livingstone. Turistii care nu participa la excursia in Zambia au zi libera la dispozitie iar cazarea se face in Johannesburg. Cazare Zambia.
JOHANNESBURG – Mic dejun. Pentru turistii care au optat pentru excursia in Zambia, intoarcerea se face in jurul pranzului. Timp liber in Johannesburg. Dupa-amiaza tarziu transfer la aeroportul international din Johannesburg si imbarcare in zborul de intoarcere. Noapte si cina la bord.
BUCURESTI – Sosim la Istanbul la 05.25 dimineata si dupa o scurta escala ne imbarcam in zborul spre Bucuresti, ultima etapa a calatoriei noastre. Sosire in Bucuresti ora 09.15.