China – Tibet – Hong Kong & Macao

  • Destination: , , ,
  • Duration: 22 days
  • Departs: 17/08/2015
  • Arrives: 07/09/2015
  • Price: 2,795€

SERVICII INCLUSE:

● zbor Bucuresti – Beijing / Beijing-Yichang / Chengdu-Lhasa / Shanghai–Guangzhou / Hong Kong -Bucuresti;
● transferurile si transport cu autocar sau minibus licentiat pe durata circuitului si tren pe timp de zi Xian – Luoyang, Luoyang-Suzhou, Guangzhou-Hong Kong
● 13 nopti cazare cu mic dejun, in hoteluri de 4*;
● 4 nopti in croaziera 4* pe raul Yangtze ;
● 1 noapte in trenul trans-himalayan de la Lhasa la Xian, cusete de dormit de 4 paturi;
● 1 noapte in tren de la Luoyang la Suzhou, in cusete de dormit 4 paturi;
● 13 mese de pranz, o cina traditionala de bun venit in Beijing, o cina la Xian, 3 cine in croaziera;
● intrarile la obiectivele turistice;
● vizitele cuprinse in program;
● ghid din partea agentiei pe traseu si ghizi locali;
● asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

● taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale (se achita obligatoriu la inscriere): 395 €;
● taxele de aeroport si securitate pentru zborurile domestice (se achita obligatoriu la inscriere): 95 €;
● taxele de viza si asistenta China si Tibet (se achita obligatoriu la inscriere): 75 €;
● excursiile si activitatile optionale;
● bacsisuri (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 60 €;
● alte servicii decat cele mentionate.

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

17 aug

2795 €

665 €

 

China – Tibet – Hong Kong

& Macao

hoteluri 4*  ● 13 pranzuri si 5 cine ● 4 nopti in Croaziera pe Raul Yangtze & trenul Trans-Tibetan

BONUS: Hutong in Beijing si Templul Shaolin din Denfeng

BONUS: asigurare medicala si storno

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Spectacolul de acrobatie la Beijing ( inclusiv transferuri ): 25 €;

Spectacolul traditional la Xian cu cina jiaozi ( inclusiv transferuri ): 40 €;

Macao cu ferry-boat si pranz inclus: 115 € ( optiunea se face doar inainte de plecare ).

Orar de zbor (compania Turkish Airlines) – ore locale

17-Aug

Bucuresti

21:50

Istanbul

23:15

Istanbul

00:35

Beijing

15:05 (18-Aug)

6-Sep

Hong Kong

23:25

Istanbul

05:45 (7-Sep)

Istanbul

07:50

Bucuresti

09:15

 

DESCRIERE CIRCUIT:

BUCURESTI – BEIJING Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda si imbarcare in avion pentru zborul spre China. Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare in zborul spre Beijing. Noapte si cina in avion.
BEIJING Sosire in Beijing in cursul dupa-amiezii, transfer la hotel si timp liber. Seara sunteti invitati la un restaurant local pentru o cina traditionala de bun venit. Cazare Beijing.
BEIJING Mic dejun. Tur de oras Beijing, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale a fost resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani ( dinastiile Ming si Qing ). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Dupa pranz, pe care il vom servi la un restaurant local, vizitam Templului Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi. Seara, optional, participare la un extraordinar spectacol de acrobatie. Cazare Beijing.
BEIJING Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc – emblema a civilizatiei chineze, singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming ( 1368 – 1644 ), strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele. Cazare Beijing.
BEIJING – YICHANG Mic dejun. Azi vom vizita Palatul de Vara, construit de dinastia Jin, inconjurat astazi de cea mai mare gradina regala. In continuare vom face o plimbare prin Hutong, emblema orasului din vremea Dinastiei Yuan (1271-1368). Pranz la un restaurant local. Transfer la aeroport si zbor spre Yichang. Ne vom imbarca la bordul unei croaziere fascinante, navingand in amonte pe raul Yangtze, cel mai mare fluviu din Asia si al treilea din lume ( dupa Amazon si Nil ). Imbarcare pe vapor, cina si noapte la bordul vasului.
LEAGANUL CIVILIZATIEI O croaziera pe Raul Yangtze ofera un prilej unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, orase minunate, temple, pagode si sit-uri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi vazute altfel. Este si o ocazie de relaxare si ‘rasfat’ la bordul unui vapor de lux, admirand privelistile care se succed de-a lungul malurilor. Raul Yangtze este leaganul civilizatiei chineze, un izvor neintrerupt de mituri si legende, care strabate peste 6000 de km de pe platourile inalte ale Tibetului pana in apropiere de Shanghai, unde se varsa in Marea Chinei de Est. Dimineata vom opri la San Dou Ping pentru a vedea una din cele mai mari minuni ale lumii moderne, Barajul Sanxia, din regiunea celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare si cea mai controversata din lume la ora actuala ( pana in 2008 a fost Itaipu – Brazilia ), asigurand un necesar energetic de peste 18 mii MW ( echivalentul a 15 centrale nucleare sau 15% din potentialul maxim energetic al Romaniei ! ). Este o minune a ingineriei moderne care nu trebuie ratata. Dupa trecerea ecluzei, navigam spre primul si cel mai lung defileu de pe Raul Yangtze, Xiling, cu panorame spectaculoase si privelisti unice. Seara sunteti invitati la ‘petrecerea capitanului’, care va ciocni un pahar de sampanie cu Dvs. Cazare la bord / pensiune completa.
PE RAUL YANGTZE Astazi vom traversa defileul Wu, lung de 40 km, strajuit de pereti muntosi si piscuri inalte de peste 800 m, de o frumusete coplesitoare. La Wushan ne vom imbarca in barci cu motor, pentru o vedere de aproape a vailor inguste, serpuind in zig zag ca niste fiorduri ametitoare, prilej cu care vom putea admira natura salbatica, cu vegetatie luxurianta si fauna exotica. Veti fi fermecati de cantecele unice ale populatiei locale Tujia. In continuare vom strabate Defileul Qutang, cel mai scurt, insa cel mai inalt si mai ingust dintre toate. Frumusetea peisajelor e data de inaltimea ametitoare, de peste 1200 m, a peretilor verticali de pe ambele maluri care stranguleaza valea intr-un canion adanc si ingust de 78-150 m, creand un tablou al naturii monumental si dramatic, rar intalnit in alte regiuni geografice ale planetei. Ghidul local va va initia in tainele si legendele acestor locuri: Peretele de Creta, Scara Meng Liang, Stanca Calugarului Spanzurat etc. Timpul liber il putem petrece pe puntea vasului, bucurandu-ne de facilitatile pe care acesta ni le ofera. Cazare la bord / pensiune completa.
SHIBAOZHAI – ‘PERLA FLUVIULUI’ Continuam itinerariul in amonte pe fluviul Yangtze, serpuind prin relieful straniu, lasand in urma sate vechi si pitoresti. Una din marile atractii ale zilei de azi va fi vizitarea ‘Pagodei cu 12 etaje’, construita in urma cu 300 ani, in varful peretelui inalt de stanca Shibaozhai, numita si ‘fortareata comorii de piatra’. Ca alternativa, functie de conditiile raului, se va vizita Fengdu – ‘Orasul Fantomelor’. Cazare la bord / pensiune completa.
CHONGQING – ‘PERLA FLUVIULUI’ Mic dejun. Debarcam dimineata in Chongqing, oras cu o clima umeda subtropicala, a treia mare metropola a Chinei, dupa Shanghai si Beijing. Ne deplasam la Chengdu cu trenul de mare viteza. Sosire in Chengdu si vizitam Centrul de crestere si cercetare a ursilor Panda Uriasi, astazi pe cale de disparitie, o imensa rezervatie naturala dezvoltata de organizatii non-profit, centru educational de conservarea a animalelor rare. Dejun la un restaurant local. Cazare Chengdu.
CHENGDU – LHASA Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Lhasa, orasul sacru si deopotriva cel mai inalt oras din lume (3658 m). Supranumit si ‘Acoperisul Lumii’, orasul Lhasa a stat complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Transfer la hotel, dejun la restaurant si timp liber pentru aclimatizare. Dupa-amiaza vom face un tur panoramic cu autocarul. Cazare Lhasa.
LHASA – ‘ACOPERISUL LUMII’ Mic dejun. Vizitarea Palatului Potala, intins pe o suprafata de 90 mii de metri patrati si inalt de 117 m, cu peste 10 mii de incaperi , fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a numerosi Dalai Lama. Dejun la restaurant, dupa care vizita la Templul Jokhang, cu o istorie de peste 1300 de ani, centrul spiritual si loc de pelerinaj al budhistilor. Cazare Lhasa.
TRAVERSAND HIMALAYA Mic dejun. Drumul inapoi in China continentala il vom parcurge cu faimosul tren trans-himalayan, cel mai spectaculos si mai inalt traseu de cale ferata din lume. Portiunea de 1086 km dintre Lhasa si Golmud a fost terminata in anul 2006 iar traseul a devenit imediat o atractie turistica mondiala, pentru care vanzarea biletelor se face cu luni inainte si doar sub controlul strict al guvernului chinez. Spectacolul naturii, strabatand platourile inalte ale Tibetului, este indescriptibil. Calea ferata traverseaza Pasul Tangulla, trecand pe langa satul Wenquan, si atinge altitudinea record de 5072 m, care ii confera titlul de cel mai inalt traseu feroviar din lume ( cu 255 m mai inalt decat ruta trans-peruviana ! ). Vagoanele de tren sunt complet climatizate, cu aport de oxigen, pentru a face voiajul cat mai confortabil. Puteti incerca o varietate de specialitati culinare in vagonul restaurant panoramic iar in statiile unde trenul opreste, daca timpul permite, puteti cumpara diverse suveniruri de la negustorii ambulanti ( atentie la timpul de stationare ! ). Cazare in tren / cusete.
SPRE XIAN Coborand la joasa altitudine, peisajul se schimba treptat si itinerariul continua prin tinuturile deluroase ale Chinei centrale, trecand prin Xining si Lanzhou. Seara (aprox ora 20:49) sosim la Xian, capitala antica a imperiului si capatul estic al Drumului Matasii. Cazare Xian.
XIAN Mic dejun. In turul de astazi vom vizita Zidul vechi ce inconjoara orasul, unul din cele mai bine conservate din China, Mormantul lui Qin Shi Huang, cu soldatii si caii de terra-cota ce imprejmuiesc necropola. Dejun la restaurant si continuam cu vizitarea Muzeului Provincial si a Marii Pagode a Gastei Salbatice, construita in anul 625. Aici se gasesc numeroase colectii de scrieri budhiste aduse din India de eminentul calugar Xuanzang. Seara participare optionala la un spectacol traditional cu cina ‘jiaozi’. Cazare Xian la acelasi hotel.
XIAN – LUOYANG Mic dejun. Plecare cu trenul spre Luoyang, intr-o calatorie de aprox. 5 ore, strabatand spre est peisajele deluroase ale Chinei centrale. Sosim aprox. ora 14.00 in Luoyang, asezare preistorica, avand reputatia preeminenta de leagan ancestral al civilizatiei chineze. Vreme de patru milenii, Luoyang a servit drept capitala a treisprezece dinastii chineze, inclusiv prima dinastie Xia ( sec 21-16 I.C. ). Cele peste doua mii de grote adapostesc zeci de mii de statui ale lui Budha si numeroase pagode. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza excursie in Denfeng pentru a vizita faimosul Templu Shaolin, un amplu ansamblu religios, fascinant, situat pe Muntele Cantecului, de care se leaga originea artelor martiale si a budhismului zen chinezesc. Cazare Luoyang.
LUOYANG – SUZHOU Mic dejun. Ne deplasam la complexul de grote si pesteri subterane din Parcul National Longmen (patrimoniu UNESCO), considerat ca unul din cele mai bogate tezaure de sculpturi din piatra si inscriptii murale. Dupa dejun, continuam cu o vizita la Templul Calului Alb, al treilea mare reper cultural din Luoyang, loc de obarsie a budhismului in China. Seara ne imbarcam in tren, plecand spre Suzhou. Cazare in tren.
SUZHOU – SHANGHAI Sosire in cursul diminetii in Suzhou. Aflat in mijlocul Deltei fluviului Yangtze, Suzhou este supranumit si ‘Venetia Orientului’, datorita numeroaselor canale, lagune si lacuri, care reprezinta aproape jumatate din suprafata orasului. Pe langa minunatele peisaje cu nenumarate poduri din lemn, pagode colorate, Suzhou este in primul rand faimos prin sutele de gradini magnifice, de o armonie perfecta (unele din ele intrate in patrimoniul UNESCO), apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume. Vom vizita Gradinile ‘Padurea Leilor’, intinse pe o suprafata de 10 mii mp, dupa care vom urca pe Dealul Tigrului, unde vom putea admira cateva superbe monumente culturale si istorice, vechi de sute si mii de ani, cum ar fi Mormantul Regelui He Lu, Templul si Pagoda Yunyan, Fantana lui You Lu, Vila Yongcui Shanzhuang, ale carei gradini sunt o veritabila capodopera de arta peisagistica. Dupa pranzul servit la un restaurant local, ne deplasam cu autocarul la Shanghai pe un traseu de aprox. 2 ore. Cazare Shanghai.
SHANGHAI – GUANGZHOU Mic dejun. Incepem explorarea metropolei Shanghai cu un tur panoramic, vizitand Orasul Vechi, Templul budhist Jade, Piata Poporului, Gradina Yuyuan. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultra dezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza zbor spre Guangzhou. Sosire in Guangzhou si cazare.
GUANGZHOU – HONG KONG Mic dejun. In Guangzhou, oras cu radacini adanci in istoria si cultura Chinei, fosta capitala a trei dinastii importante, vom vizita Templul Familiei Chen (astazi avand rol si de academie), Statuia celor cinci Capre, Turnul Zhenhai, Insula Shamian, Templul Liurong. Pranz la un restaurant cantonez. Plecare cu trenul spre Hong Kong, oras cosmopolit si plin de vitalitate, cu cladiri moderne ‘zgarie-nori’, unul din cele mai frumoase orase din Asia. Cazare Hong Kong.
MACAO Mic dejun. Timp liber in Hong Kong sau, optional, excursie cu vaporasul in Macao, supranumit si Las Vegas-ul Asiei, datorita numeroaselor cazinouri de lux. Vom vizita ruinele Sf. Paul, Muntele Fort si Colinele Perrtta, Insula Taipa, Templul A-Ma, Piata Leal Serrado. Dupa dejunul servit la un restaurant local, timp liber pana la transferul spre port pentru intoarcerea in Hong Kong. Cazare Hong Kong.
HONG KONG Mic dejun. Turul orasului Hong Kong include Victoria Peak, de unde se deschide o panorama superba a orasului, Repulse Bay ( principala plaja a Hong Kong-ului ), Cartierul Central, Aberdeen si Templul Wong Tai. Timp liber in districtul Kowloon, una din cele mai animate zone turistice cu numeroase baruri, cluburi si restaurante si un veritabil paradis al cumparaturilor. Seara tarziu transfer la aeroportul din Hong Kong, imbarcare si zbor spre Istanbul. Se calatoreste pe timpul noptii.
BUCURESTI Sosire dimineata in Istanbul si zbor in conexiune spre Bucuresti.