China – Hong Kong & Macao

  • Destination: , ,
  • Duration: 16 days
  • Departs: 23/05/2015
  • Arrives: 07/06/2015
  • Price: 1,795€

SERVICII INCLUSE:

● zbor Bucuresti – Beijing / Shanghai–Guangzhou / Hong Kong -Bucuresti;
● transferurile si transport cu autocar sau minibus cu A/C pe durata circuitului si tren pe timp de zi Xian – Luoyang;
● 11 nopti cazare cu mic dejun, in hoteluri de 4*;
● 2 nopti in tren in cusete de 4 persoane (vezi supliment cuseta dubla);
● 11 mese de pranz si o cina traditionala de bun venit in Beijing,
● vizitele cuprinse in program;
● intrarile la obiectivele turistice;
● ghid din partea agentiei pe traseu si ghizi locali;
● asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

● asigurarea medicala;
● taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale (se achita obligatoriu la inscriere): 395 €;
● taxele de aeroport si securitate pentru zborul domestic (se achita obligatoriu la inscriere): 65 €;
● taxa de viza si asistenta China (se achita obligatoriu la inscriere): 65 €
● excursiile si activitatile optionale;
● bacsisuri (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 45 € 
● alte servicii decat cele mentionate.

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

23 mai

1795 €

520 €

China – Hong Kong

& Macao

hoteluri 4*  ● 11 pranzuri si o cina traditionala

BONUS: Templul Lama si Hutong din Beijing; Templul Shaolin din Denfeng; Districtul Kowloon din Hong Kong

BONUS: asigurare medicala si storno

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Spectacolul de acrobatie la Beijing ( inclusiv transferuri ): 25 €

Spectacolul traditional la Xian cu cina jiaozi ( inclusiv transferuri ): 40 €

Macao cu ferry-boat si pranz inclus: 115 € ( optiunea se face doar inainte de plecare )

Orar de zbor (compania Turkish Airlines) – ore locale

23-Mai

Bucuresti

21:50

Istanbul

23:15

Istanbul

00:35

Beijing

15:05 (24-Mai)

06-Iun

Hong Kong

23:25

Istanbul

5:45 (07-Iun)

Istanbul

07:50

Bucuresti

09:15

 

DESCRIERE CIRCUIT:

BUCURESTI – BEIJING Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda si imbarcare in avion pentru zborul spre China. Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare in zborul spre Beijing. Noapte si cina in avion.
BEIJING Sosire in Beijing in cursul dupa-amiezii, transfer la hotel si timp liber. Seara sunteti invitati la un restaurant local pentru o cina traditionala de bun venit. Cazare Beijing.
BEIJING Mic dejun. Tur de oras Beijing, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale a fost resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani ( dinastiile Ming si Qing ). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Dupa pranz, pe care il vom servi la un restaurant local, vizitam Templului Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi. Seara, optional, participare la un extraordinar spectacol de acrobatie. Cazare Beijing.
BEIJING Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc – emblema a civilizatiei chineze, singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming ( 1368 – 1644 ), strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele. Cazare Beijing.
BEIJING – XIAN Mic dejun. Azi vom vizita Palatul de Vara, construit de dinastia Jin, inconjurat astazi de cea mai mare gradina regala. In continuare vom face o plimbare prin Hutong, emblema orasului din vremea Dinastiei Yuan (1271-1368). Pranz la un restaurant local. Vizita culmineaza cu Templul Lama cunoscut si cu numele de Yonghe Gong, este al doilea mare centru relgios din Beijing. A fost construit in 1694 drept resedinta Printului Yin Zhen iar mai apoi in 1723 cand a devenit imparat, palatul a fost redecorat si transformat in templu budist pentru numerosi calugari tibetani si mongolezi si a ramas o curiozitate si azi pentru adaptarea calugarilor tibetani in aceasta zona. Seara plecare spre Xian cu trenul. Noapte in tren (vagon de dormit).
XIAN Sosire dimineata in Xian. In turul de astazi vom vizita Zidul vechi ce inconjoara orasul, unul din cele mai bine conservate din China, Mormantul lui Qin Shi Huang, cu soldatii si caii de terra-cota ce imprejmuiesc necropola. Dejun la restaurant si continuam cu vizitarea Muzeului Provincial si a Marii Pagode a Gastei Salbatice, construita in anul 625. Aici se gasesc numeroase colectii de scrieri budhiste aduse din India de eminentul calugar Xuanzang. Seara participare optionala la un spectacol traditional cu cina ‘jiaozi’. Cazare Xian.
XIAN – LUOYANG Mic dejun. Plecare cu trenul spre Luoyang, intr-o calatorie de aprox. 5 ore, strabatand spre est peisajele deluroase ale Chinei centrale. Sosim aprox. ora 14.00 in Luoyang, asezare preistorica, avand reputatia preeminenta de leagan ancestral al civilizatiei chineze. Vreme de patru milenii, Luoyang a servit drept capitala a treisprezece dinastii chineze, inclusiv prima dinastie Xia ( sec 21-16 I.C. ). Cele peste doua mii de grote adapostesc zeci de mii de statui ale lui Budha si numeroase pagode. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza, excursie in Denfeng pentru a vizita faimosul Templu Shaolin, un amplu ansamblu religios, fascinant, situat pe Muntele Cantecului, de care se leaga originea artelor martiale si a budhismului zen chinezesc. Cazare Luoyang.
LUOYANG – SUZHOU Mic dejun. Ne deplasam la complexul de grote si pesteri subterane din Parcul National Longmen (patrimoniu UNESCO), considerat ca unul din cele mai bogate tezaure de sculpturi din piatra si inscriptii murale. Dupa dejun, continuam cu o vizita la Templul Calului Alb, al treilea mare reper cultural din Luoyang, loc de obarsie a budhismului in China. Seara ne imbarcam in tren, plecand spre Suzhou. Cazare in tren (vagon de dormit).
SUZHOU – SHANGHAI Sosire in cursul diminetii in Suzhou. Aflat in mijlocul Deltei fluviului Yangtze, Suzhou este supranumit si ‘Venetia Orientului’, datorita numeroaselor canale, lagune si lacuri, care reprezinta aproape jumatate din suprafata orasului. Pe langa minunatele peisaje cu nenumarate poduri din lemn, pagode colorate, Suzhou este in primul rand faimos prin sutele de gradini magnifice, de o armonie perfecta ( unele din ele facand parte din patrimoniul UNESCO ), apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume. Vom vizita Gradinile ‘Padurea Leilor’, intinse pe o suprafata de 10 mii mp, dupa care vom urca pe Dealul Tigrului, unde vom putea admira cateva superbe monumente culturale si istorice, vechi de sute si mii de ani, cum ar fi Mormantul Regelui He Lu, Templul si Pagoda Yunyan, Fantana lui You Lu, Vila Yongcui Shanzhuang, ale carei gradini sunt o veritabila capodopera de arta peisagistica. Dupa pranzul servit la un restaurant local, ne deplasam cu autocarul la Shanghai pe un traseu de aprox. 2 ore. Cazare Shanghai.
SHANGHAI Mic dejun. Incepem explorarea metropolei Shanghai cu un tur panoramic, vizitand Orasul Vechi, Templul budhist Jade, Piata Poporului, Gradina Yuyuan. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultra dezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Dejun la un restaurant local. Cazare Shanghai.
SHANGHAI – GUANGZHOU Mic dejun. Timp liber in prima parte a zilei pentru vizite individuale, cumparaturi etc. Dupa-amiaza zbor spre Guangzhou. Sosire in Guangzhou si cazare.
GUANGZHOU – HONG KONG Mic dejun. In Guangzhou, oras cu radacini adanci in istoria si cultura Chinei, fosta capitala a trei dinastii importante, vom vizita Templul Familiei Chen ( astazi avand rol si de academie ), Statuia celor cinci Capre, Turnul Zhenhai, Insula Shamian, Templul Liurong. Pranz la un restaurant cantonez. Plecare cu autocarul spre Hong Kong, oras cosmopolit si plin de vitalitate, cu cladiri moderne ‘zgarie-nori’, unul din cele mai frumoase orase din Asia. Cazare Hong Kong.
HONG KONG Mic dejun. Turul orasului Hong Kong include Victoria Peak, de unde se deschide o panorama superba a orasului, cu Repulse Bay ( principala plaja a Hong Kong-ului ), Cartierul Central, Aberdeen. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza libera. Cazare Hong Kong.
MACAO Mic dejun. Timp liber in Hong Kong sau, optional, excursie cu vaporasul in Macao, supranumit si Las Vegas-ul Asiei, datorita numeroaselor cazinouri de lux. Vom vizita ruinele Sf. Paul, Muntele Fort si Colinele Perrtta, Insula Taipa, Templul A-Ma, Piata Leal Serrado. Dupa dejunul servit la un restaurant local, timp liber pana la transferul spre port pentru intoarcerea in Hong Kong. Cazare Hong Kong.
HONG KONG Mic dejun. Vom vizita districtul Kowloon, una din cele mai animate zone turistice cu numeroase baruri, cluburi si restaurante si un veritabil paradis al cumparaturilor. O atractie aparte o constituie Templul Wong Tai, care se va vizita la sosire. Seara tarziu transfer la aeroportul din Hong Kong, imbarcare si zbor spre Istanbul. Se calatoreste pe timpul noptii.
BUCURESTI Sosire dimineata in Istanbul si zbor in conexiune spre Bucuresti.