Africa de Sud & Zambia (Cascadele Victoria)

SERVICII INCLUSE:

● zbor Bucuresti – Cape Town / Cape Town – Johannesburg / Johannesburg – Bucuresti;
● transferurile cuprinse in program, transport pe durata programului cu autocar modern ;
● 11 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4* (cazarea din Kruger se va face in lodge-uri, echivalent 3-4*);
● ghid insotitor roman si ghizi locali;
● vizitele cuprinse in program ;
● asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

● taxele de aeroport si securitate pentru zborurile; internationale si cel intern (se achita obligatoriu ghidului insotitor): 395 €;
● taxa de viza si procesare Africa de Sud: 60 €;
● asigurarea medicala;
● intrarile la obiectivele turistice si in rezervatii (se achita obligatoriu la inscriere): 95 €;
● excursiile optionale;
● bacsisuri obligatorii (se achita ghidului insotitor): 40 € / pers;
● alte servicii decat cele mentionate.

PLECARI – 12 mai
LOC IN CAMERA DUBLA – 2050 €
SUPLIMENT SINGLE – 480 €

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :
■ Sun City 65 €
■ Pretoria: 55 €
■ Cascadele Victoria – Zambia ( cu avionul avion, 2 zile ): 395 € avion + 225 € servicii la sol (optiunea se face doar inainte de plecare ).
Nota: din pretul excursiei optionale cu inoptare la destinatie s-a scazaut cazarea din Johannesburg.

Orar de zbor (compania Turkish Airlines)- ore locale

12-Mai Bucuresti 21:50 – Istanbul 23:15 – Istanbul 0:55 – Cape Town 13:10 (13-Mai)
24-Mai Johannesburg 18:45 -Istanbul 5:25 (25-Mai) – Istanbul 7:50 -Bucuresti 9:15

Africa de Sud

& Zambia (Cascadele Victoria)

  • Cape Town este orasul de care te indragostesti la prima vedere. Plajele sale salbatice, porturile, parcurile, cladirile si muntii care strabat zona urbana, fac din aceasta metropola destinatia numarul 1 a Africii de Sud. Frumusetea orasului este data de vegetatia extrem de bogata care se afla in deplina armonie cu arhitectura simplista, dar cu un farmec aparte. La doar 2 ore de mers cu masina se afla extremitatea sudica a Africii, Capul Bunei Sperante si Cape Point, prilej de a admira numeroasele colonii de foci, pinguinii africani si o mare diversitate de specii de pasari exotice.
  • Marea atractie o constituie, de departe, Parcul National Kruger, cea mai intinsa rezervatie naturala din Africa. Imbarcati in masini de teren si acompaniati de ghizi profesionisti, pornim intr-un veritabil safari, in cautarea celor ‘Cinci Magnifici ‘ ( the ‘Big Five’ ) – leul, hipopotanul, rinocerul, elefantul si leopardul, precum si a multor alte animale fascinante, cum ar fi hiene sau cele mai frumoase feline – gheparzii, care in alergare,  in asaltul lor asupra prazii, pot atinge viteze de peste 30 m/ secunda.
  • Atractiile si surprizele continua, cu trasee naturale spectaculose ca cele de la Blyde River Canyon si peisaje urbane magnifice, ca cele de la Johannesburg, Pretoria si bineinteles Sun City.
  • Punctul fulminant al excursiei il constituie vizitarea, intr-o excursie optionala cu avionul de o zi si jumatate, a Cascadelor Victoria din Zimbabwe / Zambia, cele mai mari din lume, considerate ca una din cele 7 minuni naturale ale planetei.
  • hoteluri / ● cu excursii in Pretoria, Sun City si Kruger National Park

Bonus: excursia la Capul Bunei Sperante! Bonus: asigurare medicala si storno

BUCURESTI – CAPE TOWN – Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Cape Town via Istanbul. Scurta escala la Istanbul si imbarcare pentru zborul spre Africa de Sud. Noapte si cina la bord.
CAPE TOWN – Sosire in Cape Town, al doilea mare oras al Africii de Sud. Tur panoramic cu autocarul, urcand apoi cu telecabina pe Table Mountain, inalt de 1086 m, de unde vom avea o panorama magnifica. Cazare in Cape Town.
CAPUL BUNEI SPERANTE – Mic dejun. Astazi putem opta pentru o excursie de exceptie, la Capul Bunei Sperante. Plecare cu autocarul in Hout Bay si ne imbarcam intr-o mini croaziera pana pe insula Duiker, unde vom vedea colonii de foci ingramadindu-se in jurul tarmului si nenumarate specii de pasari. Continuam spre Rezervatia Capului Bunei Sperante, unde se intalneste cea mai mare concentratie de specii diverse de pasari din toata lumea, ajungand la cel mai sudic punct, Cape Point, unde Atlanticul se uneste cu Oceanul Indian. Plecam mai departe pana la Simon’s Town, unde vom putea admira minunatele colonii de pinguini Jackass ( pinguinii africani ). Ultima atractie a zilei de azi va fi vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch, cea mai mare si mai veche gradina botanica din Africa de Sud. Intoarcere la hotel. Cazare Cape Town.
CAPE TOWN – Mic dejun. Timp liber in Cape Town pentru vizite individuale si activitati facultative. Cazare.
JOHANNESBURG – Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Johannesburg. Ajungem in Johannesburg, cel mai mare oras sud-african, unde vom face un tur panoramic. Vizitam centrul istoric, Carlton Center, Podul Nelson Mandela, Brixton Tower, Constitution Hill. Cazare Johannesburg.
PRETORIA – Mic dejun. Excursie optionala full day la Pretoria, capitala administrativa a Africii de Sud, numita si ‘Jacaranda City’, datorita gradinilor superbe si a arborilor jacaranda. Vom vizita orasul, incluzand cartierul guvernamental Union Building, Kruger House, Voortrekker Monument. Cazare Johannesburg.
KRUGER NATIONAL PARK – Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Kruger National Park, cea mai mare rezervatie naturala din Africa, apogeul calatoriei noastre. Kruger National Park se intinde pe 350 km de la nord la sud si se invecineaza cu Mozambic la est si cu Zimbabwe la nord. In cele peste 2 milioane de hectare de teritoriu salbatic coexista 147 specii de mamifere, 507 specii de pasari, 114 specii de reptile, 34 specii de amfibii, 334 specii de copaci si 49 specii de pesti ! Daca avem noroc, nu vom rata ‘Cei Cinci Magnifici ai Africii’ ( The Big Five ) – leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bizonul. Sosire si instalare in lodge. Cina si cazare.
KRUGER NATIONAL PARK – Mic dejun. Ne imbarcam in vehicule speciale, impreuna cu ghizi locali calificati, pentru prima iesire in rezervatie. Vom avea la dispozitie o zi intreaga sa descoperim frumusetea acestui salbatic colt de natura, intr-un safari fascinant cu vehicule de teren, in timp ce ghidul local ne va initia in secretele si misterele animalelor. Avem prilejul sa observam de aproape spectacolul magnific al savanei africane, in care vom putem intalni nenumarate animale salbatice in habitatul lor natural, precum gazele, antilope gnu, bizoni, rinoceri, elefanti, hiene, sacali, girafe, lei, leoparzi, gheparzi etc. Nu uitati sa va incarcati bateriile de la camera video sau aparatul de fotografiat ! Pranzul il vom servi sub forma de picnic. Intoarcere seara in lodge. Cazare si cina.
BLYDE RIVER CANYON – Mic dejun. Timp liber. Continuam traseul si vom ajunge la o alta mare atractie a acestui voiaj, Blyde River Canyon, cel mai mare canion verde si al treilea ca marime din lume. Vom admira panoramele spectaculoase, cu vai insurmontabile, cilindrii uriasi de stanca si platouri ametitoare. Dupa-amiaza vom intalni cascadele Mac Mac, a caror cadere de la 65 m creeaza un spectacol deosebit. Seara cazare in White River.
JOHANNESBURG – Mic dejun. Parasim White River si plecam spre Johannesburg. Popas la faimoasele Mine de Diamant Cullinan. Ajungem in Johannesburg si transfer la hotel. Cazare.
SUN CITY – Mic dejun. Excursie optionala full day in Sun City, statiune de lux si destinatie de vacanta pentru celebritati din toata lumea, situata la 2 ore vest de Johannesburg, numita si ‘Las Vegas-ul Africii” datorita numeroaselor cazinouri, a spectacolelor de cabaret si a distractiei. Cazare Johannesburg.
CASCADELE VICTORIA – ZAMBIA / ZIMBABWE – Mic dejun. Astazi putem petrece o experienta memorabila, intr-o excursie optionala unica, cu avionul, care dureaza pana a doua zi la pranz, prilej de a admira cea mai mare cascada din lume – Victoria Falls, situata pe linia de frontiera a celor doua tari, Zambia si Zimbabwe. Cu un debit de apa impresionant, care se varsa din raul Zambesi de la inaltimea de 108 m, intr-o perdea larga de 1,7 km, Cascada Victoria este si una din cascadele cele mai accesibile vederii, putand fi privita, intr-o panorama atotcuprinzatoare, de la mai putin de 60 m. Una din cele 7 minuni naturale ale planetei, parte din patrimoniul mondial UNESCO, cascadele Victoria intretin, datorita umiditatii, o mare biodiversitate in padurile tropicale pe care le inconjoara. Dupa turul cascadelor, ziua se incheie cu o plimbare cu barca pe raul Zambesi, cu cina inclusa, unde vom putea admira un superb apus de soare si privi la numeroasele animale salbatice in habitatul lor natural, precum elefanti, girafe, rinoceri, hipopotani, crocodili etc. Cazarea se face la Livingstone. Turistii care nu participa la excursia in Zambia au zi libera la dispozitie iar cazarea se face in Johannesburg.
JOHANNESBURG – Mic dejun. Pentru turistii care au optat pentru excursia in Zambia, intoarcerea se face in jurul pranzului. Dupa-amiaza transfer la aeroportul international din Johannesburg si imbarcare in zborul de intoarcere cu plecare la ora 19.45. Noapte si cina la bord.
BUCURESTI – Sosim la Istanbul dimineata, iar dupa o scurta escala ne imbarcam in zborul spre Bucuresti, ultima etapa a calatoriei noastre. Sosire in Bucuresti ora 09.15.